chocomousse

Donderdag had ik eindelijk een goed excuus om geen kranten te bezorgen.

Die dag wordt er gekookt ten huize Pathfinders. Omwille van het feit dat de supervisor al geruime tijd aan het zagen was voor iets Belgisch en deze week  voelde ik me zelfzeker genoeg om het te wagen. Voor alle zekerheid heb ik hem maar gevraagd om het nummer van de brandweer binnen  handbereik te hebben. 😀

Tegen een uur of 11 zijn we met 4 service users, een vrijwilliger en ik naar de winkel geweest voor 24 eieren. Het moet een grappig zicht geweest zijn om met 6 mensen slechts 24 eieren te kopen. Na wat georganiseer zijn we dan aan de chocomousse begonnen. Ik heb nooit iets gekookt met een groep mensen, dus wist absoluut niet hoe ik hier moest aan beginnen. De stafmedewerker vroeg aan de cliënten om op een rij gaan te gaan staan en ieder mocht 1 ding doen. Ik vond dit best wel raar, gezien er mensen waren die niets konden doen.Het breken van de chocomousse was voor sommige cliënten niet zo gemakkelijk, maar met wat hulp zijn ze er toch in geslaagd.  Om chocomousse te maken is het ook noodzakelijk dat de eieren gescheiden worden, maar dit was onmogelijk voor onze ‘lads”. Om ze dan toch wat werk te geven, krijgen zij de taak  deze eieren in de vuilbak te gooien. (ze vonden dit best wel leuk omdat ze dat toch konden meewerken aan de chocomousse).

Een half uur later was de chocomousse klaar.

DSCN0407

De chocomousse werd gesmaakt door iedereen. 2 van de medewerkers zijn naar huis gegaan met het recept en een van de oudere service users heeft zelfs een deel mee naar huis genomen. Op zaterdag tijdens de art les, heeft hij er nog van geproefd…

Misschien kook ik nog wel eens met de cliënten, maar dan moet ik iets vinden met minder chocolade en suiker. Sommige van onze “lads” zijn op dieet of hebben diabetes.

Advertisements

2 thoughts on “chocomousse

  1. Gewoon pannenkoeken, Els. Daar hoeft weinig suiker in, ze kunnen om beurten één bakken en het omhoog smijten van pannenkoeken brengt altijd leven in de keuken. Zeker als er enkele pogingen mislukken. En met vloeibare siroop kan je gezichten tekenen op de pannenkoeken bijvoorbeeld. Maar met 6 personen 24 eieren gaan kopen vond ik anders ook wel een leuke vondst!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s