The blue plaque trail”

Door de paasvakantie vallen heel wat van de activiteiten van ‘the lads” weg. Als stagaire is dit dan ook een uitgelezen kans om je eigen interventies uit te voeren.

De stad waterford heeft sinds kort zijn eigen geschiedenis pad. Dit pad noemen ze de ‘the Blue plaque trail”. Tijdens opzoekingen voor deze geschiedenis wandeling ontdekte ik dat Ierse geschiedenis toch wel heel complex is. Van alle namen die in de wandeling voorkomen, heb ik er maar eentje onthouden en dat is Thomas Francis Meagher. Deze persoon heeft dan ook een groot standbeeld aan de rand van het stad. Deze is (tamelijk) gekend als degene die de tricolor ingevoerd heeft in Ierland (het idee van de drie kleuren zou hij “gestolen” hebben van de Franse vlag, maar vraag me niet waarom).

Doordat de Ierse geschiedenis zoooooo complex is, heb ik dit dan ook opgegeven, maar in het hele parcours zitten ook leuke weetjes over oude constructies in de stad die er al eeuwen  niet meer zijn. Dit deel vond ik dan ook super interessant om te delen met de service users.

Vandaag, ben ik dan ook met 4 service users op stap geweest. Maar door de regen zijn we gestrand in een koffiebar. Na deze pauze bleken de lads gemotiveerder om de andere blauwe borden te vinden. Ik leerde al snel om me te beperken tot de basics van het verhaal. En dat het inlassen van grappige momenten de gasten nog meer gemotiveerd maakte. Hopelijk hebben ze er ook iets van opgestoken. Al is maar 1 dingetje.

Kortom het was een plezante voormiddag. Zonder deze zouden de 4 cliënten zich maar verveeld hebben in het centrum.

Meer info hierover op: http://discoverwaterfordcity.ie/index.php?contentid=the-blue-plaque-trail&sectionid=history

Advertisements

2 thoughts on “The blue plaque trail”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s