Glendalough

Omdat ik niet graag te lang in een stad zit, hierbij nog wat sfeerbeelden van Glendalough. Dit dorp bevindt zich op ongeveer 3u rijden van Waterford. Ondanks de regen en de lange rit hebben we toch een fantastische dag gehad met heel wat foto’s.

Glendalough is een pelgrimsplaats omdat hier al in de 5de eeuw de eerste christelijke nederzettingen ontstonden (onder invloed van een zekere sint-Kevin). OP dit moment zijn er enkel nog resten van de kerk, een hoge, smalle en ronde toren (die deels gereconstrueerd is) en de begraafplaats zichtbaar.

In het visitor center leerden we alles over het ontstaan van het dorp, maar ook over de aanwezigheid van een glaciaal meer. (dit bleken er uiteindelijk 2 te zijn). We wouden het meer zien en starten onze wandeling met runners en jeans. Maar de uitzichten werden altijd maar beter dan we besloten om verder te gaan. We volgden de waterval helemaal tot aan zijn oorsprong en kwamen dan langs de andere kant terug. Dit bleek uiteindelijk een goeie 12 km te zijn. Die dag was het een beetje de wereld up side down. Mijn wandelschoenen en wet gear lagen nog in de auto, waardoor we de rit naar huis maar hebben aangevat in ons “wet gear”.  Hierbij heb ik ondervonden dat wandelschoenen niet gemaakt zijn voor blote voeten, 😀

Hieronder wat sfeerbeelden

DSCN0878 DSCN0817 DSCN0806 DSCN0788 DSCN0897 DSCN0895 DSCN0872 DSCN0855

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s